Το γήπεδο του Πλατανιά, που κατασκευάστηκε το 1959 και υπάρχει μέχρι σήμερα, φτιάχτηκε από τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν αξίνες για να σκάψουν το χωράφι και με γαϊδούρια μετέφεραν χώμα για την επιχωμάτωση του γηπέδου.
Ωστόσο, εκείνο το διάστημα γίνονταν εργασίες στη Βάση του Μαραθίου και ένας εργαζόμενος, κάτοικος του Πλατανιά, ο Κώστας Τσιγκουνάκης, προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει στην κατασκευή του γηπέδου χρησιμοποιώντας ένα μηχάνημα – φορτωτή της Βάσης.
Σήμερα η Π.Α.Ε. Πλατανιάς χρησιμοποιεί τρία γήπεδα, δύο από τα οποία (γήπεδα Πλατανιά και Μάλεμε) ανήκουν στον Δήμο Πλατανιά και ένα (Δημοτικό Στάδιο Περιβολίων) στον Δήμο Χανίων.
Το γήπεδο του Πλατανιά (ακολουθεί φωτογραφικό υλικό), που βρίσκεται εντός του χωριού, διαθέτει από την περίοδο 2008 – 2009 πλαστικό χλοοτάπητα σύγχρονων προδιαγραφών.

Το γήπεδο του Μάλεμε (ακολουθεί φωτογραφικό υλικό) βρίσκεται σε έκταση που παραχωρήθηκε από την Πολεμική Αεροπορία στον Δήμο Πλατανιά, ο οποίος κατασκεύασε το γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα και το οποίο είναι το γήπεδο στο οποίο αγωνιζόταν μέχρι και την περίοδο 2011 – 2012 η ομάδα του Πλατανιά.
Στις συγκεκριμένες, μάλιστα, εγκαταστάσεις, περιλαμβάνεται ένα ακόμη γήπεδο, το οποίο -όπως και το γήπεδο του Πλατανιά- χρησιμοποιούν για τις προπονήσεις τους οι ομάδες των Ακαδημιών της Π.Α.Ε. Πλατανιάς.
Πλέον, από την περίοδο 2012 – 2013 οι εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου Μάλεμε χρησιμοποιούνται ως προπονητικό κέντρο, ενώ τον Ιούλιο του 2013, μετά την παραχώρηση της χρήσης του για δέκα χρόνια, στον Α.Ο. Πλατανιά, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά, εκτελούνται εκτεταμένες εργασίας για την πλήρη αναβάθμισή του.